Λειτουργικός Σχεδιασμός μονάδων τροφίμων και αγροτικών προϊόντων

Αναλαμβάνουμε την υποστήριξη σε θέματα σχεδιασμού γραμμών παραγωγής και χωροθέτησης ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των διεθνών πρότυπων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Επιπλέον παρέχουμε υποστήριξη στην εύρεση κατάλληλου εξοπλισμού και υλικών κατασκευής των χώρο με στόχο την μείωση του κόστους και την αύξηση της λειτουργικότητας. Αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  κυρίως στην πρώτη και δεύτερη μεταποίηση όπως:

  • Μονάδες επεξεργασίας σταφίδας
  • Οινοποιεία
  • Μονάδες επεξεργασίας Αλόης Βέρα
  • Μονάδες επεξεργασίας ελιάς και ελαιολάδου
  • Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος
  • Μονάδες επεξεργασίας κρέατος
  • Συσκευαστήρια / τυποποιητήρια αγροτικών προϊόντων

Συστήματα Ιχνηλασιμότητας

Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη στην μελέτη και εφαρμογή συστημάτων ιχνηλασιμότητας σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Αναλύουμε βήμα βήμα την διαδρομή ενός προϊόντος από χωράφι μέχρι το πιάτο του καταναλωτή και αντίστροφα εντοπίζοντας όλα τα απαραίτητα κομβικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η επιχείρηση για την πλήρη ιχνηλάτηση του προϊόντος προτείνοντας αποτελεσματικές λύσεις. Πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια του προϊόντος και η προστασία του καταναλωτή. Επιπλέον Στόχος είναι η προστασία της επιχείρησης σε περίπτωση ανάκλησης ή απόσυρσης του προϊόντος, η μείωση του επιχειρηματικού κόστους και η ικανοποίηση των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας

Περιβαλλοντικές μελέτες

Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων μονάδων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εκπονούμε μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διάθεσης αποβλήτων.

Μελέτες βιωσιμότητας & επιχειρησιακά σχέδια επιχειρήσεων

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη και εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και μελετών βιωσιμότητας επιχειρήσεων με αποτελεσματικότητα με στόχο την μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου και την αύξηση της κερδοφορίας

Εναρμόνιση με την Νομοθεσία Τροφίμων

Αναλαμβάνουμε τον έλεγχο και αξιολόγηση της συσκευασίας και επισήμανσης των αγροδιατροφικών προϊόντων σύμφωνα με την Εθνική και Διεθνή νομοθεσία για την ασφάλεια και επισήμανση των τροφίμων (labelling). Περιλαμβάνει έλεγχος σχεδιασμού ετικέτας, προωθητικά μηνύματα στην συσκευασίας, κατάλογος συστατικών, ιχνηλασιμότητα τρόφιμου κτλ. Στόχος της υπηρεσίας είναι να διασφαλιστεί καλύτερα η επιχείρηση που εξάγει προϊόντα μειώνοντας το ρίσκο.

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930